Asiakaspalautteet ovat aitoja ja julkaistu asianomaisten suostumuksella.

  • Olen saanut auttaa monenlaisia asiakkaita: työttömiä, työssä käyviä, opiskelijoita, tutkijoita, johtajia.
  • Masennus, arjen ja ihmissuhteiden ongelmat, ahdistus, uupumus jne.
  • Kelan kuntoutuspsykoterapiat ja työ- / toimintakyky.

Parisuhdeongelmat ja -ratkaisut

”Olen pystynyt käymään nyt keskusteluja kaikkien lasteni kanssa niin lounaan, illallisen kuin puhelimen kautta. Isoin asia on ollut syvälliset keskustelut vaimoni kanssa erityisesti viime viikonloppuna.

Tilanne on nyt sellainen, että koen päässeeni avullasi yli kynnyksen ja saanut palautettua sen tilanteen mistä homma lähti luisuun.

Muutin takaisin kotiin viikko sitten.

Olen todella kiitollinen sinulle siitä, että sain purettua pahimman paiseen pois. Nyt olen sitä mieltä, että en tarvitse enää ammattiapua henkilökohtaiseen tilanteeseen. Hoidamme vaimon kanssa asiaa yhdessä eteenpäin. Hyvä parisuhde on perheemme sydän, joka heijastuu myös muihin perheenjäseniin.”

– Kansainvälisen yrityksen johtaja

 

Kaupungin ihmiset ja arki. Terapiasta voi hyötyä jokainen!

Kaupungin ihmiset ja arki. Terapiasta voi hyötyä jokainen!

Työ- ja toimintakyvyn lisääminen

”Jakim Pakarisen tarjoama ratkaisukeskeinen terapia oli itselleni olennainen apu tilanteessa, jossa arkipäiväinen toimintakyky oli vaarassa. Jakim keskittyi lapsuuden traumojen sijasta arkeen ja käytännön asioiden mahdollistamiseen.

Terapian edetessä Jakim avasi tunteiden mekanismeja ja lajityyppejä. Tämä auttoi ymmärtämään omien tunteiden erilaisia sävyjä.

Jakimille kannattaa soittaa, jos haluat pohtia toimintakykysi helpottamista. Hän osaa auttaa sinua askel kerrallaan tekemään asioita, jotka nyt tuntuvat hankalilta ja mahdottomiltakin.”

– Toimitusjohtaja ja mainosalan yrittäjä

Massiivinen paniikkikohtaus ja käänteentekevät näkökulmat

”Sinnittelin pitkään itsekseni ongelmieni kanssa. Tuntui siltä etteivät ne olleet tarpeeksi vakavia, jotta minun pitäisi hakea ulkopuolista apua. ’Onneksi’ kuitenkin loppujen lopuksi sain sen verran massiivisen paniikkikohtauksen, että lähdin etsimään netin kautta jonkinlaista apua. Löysin sinut. Nyt vasta kun oloni on parempi, tajuan kuinka onneton oikeastaan ennen olinkaan, ja että olisi pitänyt tehdä asialle jotain jo aikaisemmin. Mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan!

Toit ahdistukseeni ja siitä aiheutuvaan käytökseen yksinkertaisia, mutta todella käänteentekeviä näkökulmia, mitä en olisi itse varmasti ikinä tullut ajatelleeksikaan. Parin vuoden ajan koitin vaan mennä sisulla eteenpäin, mutta onneksi pysähdyin ja otin yhteyttä suhun, koska jo parin juttelukertamme jälkeen voin paremmin, ja tällä hetkellä (kuukauden sisään siitä kun sulle ensimmäisen kerran soitin) olen hyvinkin tasapainoisessa mielentilassa ja olen pystynyt lopettamaan entisen, pakko-oireisen ja jopa itsetuhoisen käyttäytymiseni.

Elämäni on muuttanut suuntansa kohti parempaa, Kiitos!”

– Nuori nainen

Psyykenlääkkeiden humalasta ja painajaisista uuteen, kirkkaaseen elämään

”Pari kuukautta sitten olin saanut kaksi reseptiä, toinen jonkinlainen masennuslääke ja toinen yötä vasten otettava, rauhoittava lääke. Elämä oli silloin niin ahdistavaa, joten ajattelin, että sittenkin annan periksi. Menköön elämä lääkehumalaan, kun lääkärikin niitä niin suositteli.

Pari vuotta toista masennuslääkettä oli jo takana. Niiden sivuvaikutuksena oli jatkuvat öiset painajaiset. Muuten en niistä mitään apua saanut.

Nämä uudet lääkkeet aiheuttivat heti niin tokkuraisen ja sumuisen olon, että päätin lopettaa kaikkien masennuslääkkeiden popsimisen. Lääkäri varoitteli ja kehotti ottamaan lääkkeitä. Sanoi, että tilanne on nyt niin paha.

Tämän uuden terapian ja terapeutin kannustamana jätin lääkkeet. Olen tästä olen kiitollinen ja innostunut! Olen saanut uuden, kirkkaan ja selkeän elämän.

Tänä aamuna heräsin siihen, että kevättalven leuto tuuli heilutteli ikkunaverhoja, oli valoisaa ja ulkoa kuului lintujen liverrys. On tullut kevät, ihana kevät!

Voin iloita keväästä ilman pillereitä, jotka turruttaisivat ja estäisivät tämän pulppuavan ilon keväästä. Elän myös tämän tuskan kanssa, joka aiheutuu miehen sairaudesta. Elän tämänkin ilman lääkkeitä! Haluan tuntea kaikki nämä tunteet aidosti. Ja nyt tiedän, että pärjään.”

– Keski-ikäinen nainen

Illuusioista aitoon minuuteen, aitoon elämään!

”Olen oppinut odottamaan niitä tehtäviä, joita terapiassa saan. Joka ikinen tehtävä on avannut jotain mielenkiintoista. En tiedä mitä minulle tapahtuu, mutta jotain kiristävää minusta lähtee jokaisen tehtävän mukana. Entinen maailmani ja todellisuus, jonka olen itselleni luonut, haihtuu! Olen matkalla, enkä osaa tätä selittää. Haluan olla aito. Haluan olla tosi. Nyt olen aloittanut matkani siihen.

Kiitos tämän terapian ja terapeutin. Kiitos Jakim!”

– Keski-ikäinen nainen