Nettiterapia tuottaa tuloksia

Nettiterapia toimii

Nettiterapia ja puhelinterapia toimivat ja ovat matalan kynnyksen terapiaa.

Nettiterapian tulokset ovat yhtä hyviä kuin perinteisessä psykoterapiassa, joka on toteutettu psykoterapeutin vastaanotolla. Tämän osoittavat laajat tutkimukset. (Barak ym. 2008; Hanley & Reynolds 2009.)

Jopa erityisen terapeuttisen suhteen syntyminen on nettiterapiassa samalla tasolla kuin perinteisessä terapiassa (Hanley & Reynolds 2009).

Olen toteuttanut nettiterapiaa ja puhelinterapiaa vuodesta 2009. Käytännön kokemus on tutkimusten mukainen: nettiterapiat toimivat hyvin ja psykoterapeuttisesta suhteesta tulee hyvä.

Puhelinterapian toimivuudesta ja helppokäyttöisyydestä olemme jopa myönteisen yllättyneitä. Pelkkä kännykkä on mainio terapeuttisen viestinnän väline. Barakin ym. (2008) laaja tutkimusten meta-analyysi soveltuu myös puhelinterapiaan.

Etäterapialla on pitkä historia

Terapiakirjeiden ja puhelimen käytöllä on takanaan jo pitkä historia psykoterapiassa (Rochlen, Zack & Speyer 2004). Puhelinterapia on perinteistä psykoterapiaa ennen Internet -aikoja.

Jo 1600 -luvulla Rene Descartes on hoitanut kuninkaallisia kirjeitse.  Muutettuaan paikan päälle Ruotsin hoviin Descartes sairastui ja menehtyi. Jo keskiajalla olisi kannattanut pitäytyä etäterapiassa ; )

Etäterapian voisi jäljittää ilmeisesti vielä varhaisempiinkin aikoihin.

Nettiterapia on joustavaa

Puhelin- tai nettiterapia on siis erinomainen tapa aloittaa oma psykoterapia. Haluttaessa voidaan myös siirtyä vastaanotolle tai vastaanotolta voidaan siirtyä nettiin. Tämä tuo psykoterapiaan ainutlaatuista joustavuutta tilanteen mukaan.

Omalle kohdalleni on tullut monia ahdistus- ja paniikkihäiriöistä kärsiviä puhelinterapia-asiakkaita, toki myös muitakin. Ja kokemukset ovat olleet hyviä. Puhelinyhteys – ehkä kynä ja paperiakin – on kaikki mitä hyvään terapiaan tarvitaan.

Terapia – vapaus ajan ja paikan rajoitteista

Psykoterapia lähellä itseäsi, vapautta vailla välimatkoja ja liikkumisen tarvetta.

Psykoterapia on lähellä, vailla välimatkoja ja liikkumisen tarvetta.

Puhelinterapia tai nettiterapia (esim. Skype) sopii hyvin ihmisille, joilla on kiireinen aikataulu. Siirtymiin paikasta toiseen ei kulu ylimääräistä aikaa ja puhelin liikkuu siellä, missä itsekin.

Monin paikoin on vaikea löytää vapaata psykoterapeuttia lähialueelta. Netti- ja puhelinterapia tuovat alueellista tasa-arvoa psykoterapian saatavuuteen.

 

Miten eteenpäin?

Aloita psykoterapia tai työnohjaus Internetin tai pelkän puhelimen välityksellä!

Nettiterapiaa kannattaa kokeilla. Toimivuus usein yllättää. Psykoterapian hyödyt saavutetaan pidemmänkin välimatkan yli.

Siirry Ajanvarauksen sivulle. Ota yhteyttä ja varaaa aika tai kysy lisää!

 

Lähteet:

Barak A., Hen L., Boniel-Nissim M. & Shapira N. 2008. A Comprehensive Review and a Meta-analysis of the Effectiveness of Internet-Based Psychotherapeutic Interventions. Journal of Technology in Human Services. Vol. 26 (2/4).

Frans Halls. 1648. Portrait of René Descartes (1596 – 1650). Public domain, via Wikimedia Commons.

Hanley, T. & Reynolds, D. 2009. Counselling Psychology and the internet: A review of the quantitative research into online outcomes and alliances within text-based therapy. Counselling Psychology Review, Vol. 24, No. 2.

Rochlen, A., Zack, J. & Speyer, C. 2004. Online Therapy: Review of Relevant Definitions, Debates, and Current Empirical Support. Journal of Clinical Psychology, Vol. 60(3).