Psykoterapian hinta ja hyödyt

//Psykoterapian hinta ja hyödyt

Psykoterapian hinta ja hyödyt

Sigmund Freud, psykoterapian keksijä.

Freud loi psykoterapian yli 100 vuotta sitten.

Psykoterapia on investointi omaan itseen tai läheisiin.

Psykoterapian hinta on verrattain pieni hyviin tuloksiin nähden. Myynnin klisee ”itseensä sijoittamisesta” saa psykoterapiassa syvällisimmän merkityksensä. Tämä sijoitus on usein myös talousmielessä varsin tuottava (työ- ja toimintakyvyn palauttaminen, säilyttäminen tai kehittäminen).

Freudista alkaen psykoterapioita on kehitetty jo yli vuosisata. Psykoterapia vaikuttaa korkeimpiin ja syvimpiin koko elämäämme ohjaaviin säätelypiireihin.

 

Psykoterapian merkittävät ja pysyväluonteiset hyödyt

Kovaa evidenssiä hyödystä ja asiakastyytyväisyydestä tarjoavat tieteelliset tutkimukset. Terapian tulosten pysyvyys näkyy jopa viiden vuoden seuranta-ajalla mm. oman persoonallisuuden toimivuutena (1).

Asiakkaat ovat eri hoitomuodoista kaikkein tyytyväisimpiä juuri psykoterapiaan (2). Jopa 77 % asiakkaista pitää psykoterapiaa omalta kannaltaan ”hyvin hyödyllisenä” (2).

Lue asiakkaideni omakohtaisia kokemuksia psykoterapian vaikutuksista ja hyödyistä.

Terapian tutustumiskäynti -20%

Tällä hetkellä tarjoan tutustumiskäynnin 20 %:n alennuksella, hintaan 80 euroa (norm. 100 eur). Kela -terapiassa, mikäli yhteistyö aloitetaan, alkutapaamisen omavastuuksi jää 24 eur.

Psykoterapeutin sopivuudella omalle itselle on merkitystä. Terapian suuntauksella ei ole niin merkitystä, vaan kaikki Suomessa hyväksytyt terapian suuntaukset toimivat. Tervetuloa tutustumaan!

Psykoterapian hinta

Psykoterapian hinta tapaamiselta liikkuu usein välillä 85 € – 100 € – 120 € ja tästä ylöspäin. Psykoterapeutin taustakoulutus vaikuttaa hinnoitteluun.

Hinnoittelumme on 100 – 81 euroa / tapaaminen (45 min vastaanotto, nettiterapia tai puhelinterapia). Kela -terapiassa omavastuu on 43 – 38 eur / terapiakerta). Huom. palveluja tuottava psykiatri tarjoaa psykiatripalvelut edullisesti verrattuna yksityisiin erikoislääkäripalveluihin.

Hinnat ja alennusprosentit olemme laittaneet näkyville taulukkoon:

Norm. Ale% Netti Ale% Kela Ale%
Psykoterapia 100 € 0 % 94 € 6 % 43 € 57 %
Intensiivinen 2x 86 € 14 % 81 € 19 % 38 € 62 %
Työnohjaus 115 € 115€

Taulukossa Norm. tarkoittaa normaalihintoja. Psykoterapian hinta soveltuu myös psykiatrin tai psykologiin tapaamisiin. Netti tarkoittaa nettiterapiaa ja puhelinterapiaa. Kela -hinta on Kelan kuntoutuspsykoterapiasta itse maksettava osuus. Kelan nettisivustolla on lisää terapiakorvauksista (3). Työnojauksiin lisätään alv 22%.

Lausunto Kela -terapian jatkamiseen 40 eur (omavastuuosuus). Muut lausunnot (psykologinlausunnot ym.) hinnoitellaan erikseen ja kokonaisuuden mukaan.

Psykiatrin B-lausunto (esim. Kela -terapian aloittamista varten): 140 eur. Tämä hinta psykiatrin lausunnosta on edullinen.

Intensiivinen psykoterapia on tehokasta

Intensiivinen psykoterapia tarkoittaa, että tapaamisia on enemmän kuin yksi / viikko. Esimerkiksi kaksi terapiakertaa viikossa (tai kerralla 2*45 min tapaaminen) on hyvä tapa edetä.

Intensiivinen psykoterapia johtaa nopeampiin tuloksiin. Siinä päästään aiemmin asioiden käsittelyn syvemmille tasoille. Myös oma keskittyneisyys psykoterapiaan on usein parempi.

Kela – kuntoutuspsykoterapia ja Kela -korvaus

Psykoterapian hinta Kela -terapiassa on edullinen.

Kelan kuntoutuspsykoterapiaa eli Kela -terapiaa suosittelen (3). Osa asiakkaistani on Kela -korvauksen piirissä. Osa aloittaa terapian ilman Kela -kuvioita.

Kela -terapiaan hakeutuminen vaatii mm. psykiatrin lausunnon. Kerron mielelläni lisää!

Nettiterapia ja puhelinterapia

Nettiterapia toimii hyvin. Sen tulokset eivät eroa perinteisestä terapiasta millään tunnetulla mittarilla. Myös asiakastyytyväisyys on nettiterapiassa korkea.

Nettiterapia säästää aikaa ja rahaa. Esimerkiksi tunnin matka terapiaan ja terapian jälkeen tunti takaisin työpaikalle. Tässä nettiterapia säästää kahden tunnin edestakaiset ajomatkat.

On monia tilanteita, joissa psykoterapia ilman nettivälitteisyyttä on epäkäytännöllistä tai mahdotonta. Suomi on pitkien välimatkojen maa. Suomi on onneksi myös teknologioiden maa! Nettiterapia mahdollistaa.

Varaa aikasi psykoterapiaan tai työnohjaukseen!

Lähteet:

1. Knekt P., Lindfors O., Sares-Jäske L., Virtala E. & Härkänen T. 2013. Randomized trial on the effectiveness of long- and short-term psychotherapy on psychiatric symptoms and working ability during a 5-year follow-up. Nord J Psychiatry 67: 59-68.

2. Hämäläinen J., Isometsä E., Sihvo S., Kiviruusu O., Pirkola S. & Lönnqvist J. 2008. Treatment of major depressive disorder in the Finnish general population. Depression and Anxiety, 0: 1-11.

3. Kela 2016. Kuntotuspsykoterapian korvauksen määrä.
Haettu 23.1.16: http://www.kela.fi/kuntoutuspsykoterapia_korvauksen-maara

4. Kuva: Halberstadt M. 1922. Sigmund Freud, founder of psychoanalysis, smoking cigar. Haettu: 26.1.16: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sigmund_Freud_LIFE.jpg

2018-04-30T00:52:02+00:00