Sigmund Freud, psykoterapian keksijä.

Freud loi psykoterapian yli 100 vuotta sitten.

Psykoterapia on investointi itseen tai läheisiin.

Psykoterapian hinta on verrattain pieni tuloksiin nähden. ”Itseensä sijoittaminen” saa psykoterapiassa syvimmän merkityksensä. Jopa talousmielessä Return on Investment on kovaa tasoa, sillä esim. Kela-terapia tähtää juuri yksilön työ- ja toimintakyvyn palauttamiseen tai säilyttämiseen.

Työnohjauksessa tähdätään työ- ja toimintakyvyn ylläpitoon, kehittämiseen ja maksimointiin.

Freudista alkaen psykoterapioita on kehitetty yli vuosisata. Psykoterapia vaikuttaa korkeimpiin ja syvimpiin koko elämäämme ohjaaviin säätelypiireihin.

Psykoterapian hyödyt ovat merkittäviä ja pysyväluonteisia

Kovaa evidenssiä hyödystä ja asiakastyytyväisyydestä tarjoavat tieteelliset tutkimukset. Terapian tulokset näkyvät jopa viiden vuoden seuranta-ajalla mm. oman persoonallisuuden toimivuutena (1).

Asiakkaat ovat eri hoitomuodoista kaikkein tyytyväisimpiä juuri psykoterapiaan (2). Jopa 77 % asiakkaista pitää psykoterapiaa omalta kannaltaan ”hyvin hyödyllisenä” (2).

Lue asiakkaideni omakohtaisia kokemuksia psykoterapian vaikutuksista ja hyödyistä.

Terapian tutustumiskäynti -25%

Saat nyt tutustumiskäynnin 25 %:n alennuksella, hintaan 87 euroa (norm. 116 eur). Kela -terapiassa, kun yhteistyö päätetään aloittaa, alkutapaamisen omavastuuksi jää 29,4 eur.

Psykoterapeutin ammattitaidolla ja sopivuudella omalle itselle on merkitystä. Terapian suuntauksella ei ole niin merkitystä, vaan kaikki Suomessa hyväksytyt terapian suuntaukset toimivat. Siksi juuri yksittäisen terapeutin ammattitaito ja sopivuus omalle itselle korostuvat. Tervetuloa tutustumaan!

Psykoterapian hinta

Psykoterapian hinta tapaamiselta liikkuu välillä 90 € – 110 € – 130+ € ja tästä ylöspäin. Yksittäisen psykoterapeutin taustakoulutus ja osaaminen vaikuttaa hinnoitteluun.

Tämän palvelun hinnoittelu on 98,6 – 116 euroa / tapaaminen (45 min vastaanotto, nettiterapia tai puhelinterapia). Kela-terapiassa omavastuu on 41 – 58,4 eur.

Hinnoittelu on koottu taulukkoon:

Norm. Ale Kela-terapia Ale
Psykoterapia   116 €  – –     58,4 € 50 %
Intensiivinen 2x   98,6 € 15 %     41 € 65 %
Työnohjaus   145 €

Taulukossa Norm. tarkoittaa normaalihintoja. Kela-terapia on Kelan kuntoutuspsykoterapiasta itse maksettava osuus (omavastuu). Työnohjauksiin lisätään alv 24%.

Lausunto Kela -terapian jatkamiseen 65 eur (omavastuuosuus).

Intensiivinen psykoterapia on tehokasta

Intensiivinen psykoterapia tarkoittaa kahta terapiakertaa viikossa. Käytännöllinen ja tehokas muoto tästä on 1,5 h (2*45 min) tapaaminen kerran viikossa.

Intensiivinen psykoterapia johtaa nopeampiin tuloksiin. Siinä päästään aiemmin asioiden käsittelyn syvemmille tasoille. Myös oma keskittyneisyys psykoterapiaan on usein parempi.

Kela – kuntoutuspsykoterapia ja Kela -korvaus

Psykoterapian hinta Kela -terapiassa on edullinen.

Kelan kuntoutuspsykoterapiaa eli Kela -terapiaa suosittelen (3). Osa asiakkaistani on Kela -korvauksen piirissä. Osa aloittaa terapian ilman Kela -kuvioita.

Kela -terapiaan hakeutuminen vaatii mm. psykiatrin lausunnon. Kerron mielelläni lisää!

Nettiterapia ja puhelinterapia

Nettiterapia toimii hyvin. Sen tulokset eivät eroa perinteisestä terapiasta millään tunnetulla mittarilla. Myös asiakastyytyväisyys on nettiterapiassa korkea.

Nettiterapia säästää aikaa ja rahaa. Esimerkiksi tunnin matka terapiaan ja terapian jälkeen tunti takaisin työpaikalle. Tässä nettiterapia säästää kahden tunnin edestakaiset ajomatkat.

On monia tilanteita, joissa psykoterapia ilman nettivälitteisyyttä on epäkäytännöllistä tai mahdotonta. Suomi on pitkien välimatkojen maa. Suomi on onneksi myös teknologioiden maa! Nettiterapia mahdollistaa.

Varaa aikasi psykoterapiaan tai työnohjaukseen!

Lähteet:

1. Knekt P., Lindfors O., Sares-Jäske L., Virtala E. & Härkänen T. 2013. Randomized trial on the effectiveness of long- and short-term psychotherapy on psychiatric symptoms and working ability during a 5-year follow-up. Nord J Psychiatry 67: 59-68.

2. Hämäläinen J., Isometsä E., Sihvo S., Kiviruusu O., Pirkola S. & Lönnqvist J. 2008. Treatment of major depressive disorder in the Finnish general population. Depression and Anxiety, 0: 1-11.

3. Kela 2016. Kuntotuspsykoterapian korvauksen määrä.
Haettu 23.1.16: https://www.kela.fi/kuntoutuspsykoterapia-korvauksen-maara

4. Kuva: Halberstadt M. 1922. Sigmund Freud, founder of psychoanalysis, smoking cigar. Haettu: 26.1.16: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sigmund_Freud_LIFE.jpg